Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Veganski Crème caramel

Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 Porcija)

100 g šećera
50 ml vode
1 žličica soka limuna

Za kremu

370 ml napitka od badema
180 ml kokosova mlijeka
2 žlice škrobnog brašna
1 žličica agar agara u prahu
1 žlica arome vanilije

Priprema

    1

Pripremi 4 manja kalupa za pečenje (ramekin).

    2

U manji lončić dodaj šećer, vodu i sok limuna. Zagrij na štednjaku i pusti da kuha dok ne postigneš zlatno-smeđu boju. Nemoj miješati. Skini s vatre i odmah raspodijeli vrući karamel u četiri posudice.

    3

U drugi lonac ulij napitak od badema, dodaj kokosovo mlijeko, škrobno brašno i agar agar. Promiješaj pa kuhaj na srednje jakoj vatri cijelo vrijeme miješajući. Kad se smjesa zgusne, dodaj aromu vanilije i promiješaj. Poklopi i kratko ostavi kremu, oko pet minuta.

    4

Potom kremu ravnomjerno raspodijeli u kalupe s karamelom. Ostavi vani kratko, dok se sve malo ne ohladi, a zatim preseli u hladnjak na barem 6 sati, a najbolje preko noći.

    5

Kad je desert spreman i ohlađen, nožem prođi uz rub kalupa, poklopi tanjurom, preokreni i podigni kalup. Možeš posuti s malo limunove korice i ukrasiti listom matičnjaka.