kaufland.hr/recepti
Bez laktoze
Veganski muffini
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (12 porcija)
2 žličice | praška za pecivo |
0.5 žličice | sode bikarbone |
1 žličica | korijandera |
150 g | tofua |
150 g | mrkve |
75 g | zobenih pahuljica |
1 | jabuka |
5 žlica | mineralne vode |
75 g | nerafiniranog šećera |
100 ml | napitka od soje |
25 g | brašna od pira |
Savjet
-
Poslužite uz salatu ili namaz po izboru!
-
Uživaj bez laktoze
birajući proizvode iz naše ponude koji ne sadrže laktozu.
Priprema
- 1
Tofu zgnječite vilicom i pomiješajte s mineralnom vodom, četiri žlice ulja, šećerom i napitkom od soje. U drugoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, korijander i zobene pahuljice, pa umiješajte u smjesu s tofuom. Dodajte sitno naribanu jabuku i mrkvu, a zatim izlijte smjesu u namašćene kalupe za muffine, Pecite 30 minuta u pećnici na 180°C.