Veganski špageti carbonara
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
991/4147kcal / kJ
-
93 gUgljikohidrati
-
27 gBjelančevine
-
55 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
991/4147 kcal/kJ,
93 g Ugljikohidrati,
27 g Bjelančevine,
55 g Masti
Sastojci (20 porcija)
250 g | K-Bio integralnih špageta bez jaja |
sol | |
2 | grančice peršina |
100 g | dimljenog tofua |
1 | glavica luka |
4 žlice | maslinova ulja |
250 g | veganskog vrhnja za kuhanje |
2 žlice | pahuljica kvasca |
crni papar |
Savjet
-
Umjesto veganskog vrhnja za kuhanje na bazi soje ili riže, može se koristiti i pasta od indijskih oraščića.
Priprema
- 1
Skuhati špagete prema uputama na pakiranju u kipućoj slanoj vodi. Ocijediti.
- 2
Oprati peršin, otresti i listove nasjeckati na sitno. Tofu posušiti pomoću kuhinjskog papira, narezati ga najprije na deblje trake, a zatim na tanke ploške. Luk oguliti i narezati na kockice.
- 3
Zagrijati ulje u tavi i u njemu pržiti tofu oko 3 minute dok ne postane hrskav. Dodati kockice luka i kratko popržiti. Uliti vrhnje za kuhanje i kuhati na laganoj vatri oko 2 minute. Dodati špagete, pahuljice kvasca i peršin te kratko prokuhati. Začiniti solju i paprom te posuti pahuljicama kvasca.