Veganski tart s malinama
Sastojci (6 komada)
130 g | margarina |
300 g | brašna |
2 žličice | praška za pecivo |
80 g | šećera |
sol | |
200 g | sušene marelice |
1 | puding od vanilije (u prahu) |
450 ml | sojinog mlijeka |
350 g | malina |
25 g | pistacija |
pola žličice | timijan |
Priprema
- 1
Od 125 grama hladnog margarina, speltinog brašna, praška za pecivo, 40 grama šećera, soli i 3 kašike hladne vode zamijesite glatko tijesto. Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 1 sat.
- 2
Zagrijte pećnicu na 180 °C gornja/donja toplina. Prhko tijesto razvaljajte između 2 komada prozirne folije na debljinu od oko 3 milimetra. Premažite 6 kalupa za tartlete (promjera 10 centimetara) preostalim margarinom. Rezačem s valovitim rubom izrežite krugove od tijesta veličine oko 11 centimetara i utisnite u kalupe za tartlete.
- 3
Izrežite papir za pečenje iste veličine, stavite na tijesto i prekrijte suhim mahunarkama, slijepo pecite tijesto u pećnici oko 10 minuta. Zatim uklonite papir za pečenje i mahunarke te pecite tartlete još oko 8 minuta. Zatim pustite da se kratko ohladi, pažljivo izvadite iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi na rešetki.
- 4
Puding od vanilije pripremite od praška za puding, 40 grama šećera i sojinog mlijeka prema uputama na pakiranju. Puding prekrijte folijom i ostavite da se ohladi u hladnjaku 2 sata. Zatim mutite dok ne postane kremasto oko 5 minuta ručnim mikserom i stavite u vrećicu sa zvjezdastim nastavkom.
- 5
Ulijte kremu u tartlete. Ubrati maline i njima obložiti tartlete. Pomiješajte pistacije i majčinu dušicu, pospite po tartletima i poslužite.