Veganski vafli s kokosom
Sastojci (6 porcija)
4 žličice | kokosova ulja |
250 ml | kokosovog mlijeka |
1 pakiranje | vanilin šećera |
50 g | smeđeg šećera |
180 g | glatkog brašna |
1 žlica | kukuruznog škroba |
1 žličica | praška za pecivo |
1 žlica | kokosovih pahuljica |
prstohvat soli | |
40 ml | gazirane mineralne vode |
200 ml | veganskog šlaga |
1 vrećica | učvršćivača za šlag |
2 žlice | sirupa od agave |
Savjet
-
U tijesto za vafle dodaj 1 žličicu cimeta u prahu.
Priprema
- 1
Otopi tri žličice kokosova ulja i umiješaj 200 ml kokosova mlijeka, vanilin šećer i smeđi šećer dok smjesa ne postane glatka.
- 2
Dodaj brašno, kukuruzni škrob, prašak za pecivo, kokosove pahuljice, prstohvat soli, koricu limete i mineralnu vodu, pa miješaj da dok ne dobiješ glatko tijesto.
- 3
Tijesto stavi 15 minuta u hladnjak.Istuci vrhnje za šlag i umuti sa škrobom, sirupom od agave i preostalim kokosovim mlijekom. Tuci dok ne postane čvrsto, a zatim kremu ohladi.
- 4
Zagrij kalup za vafle i premaži preostalim kokosovim uljem.
- 5
Ulij dio tijesta u kalup za vafle i peci dok ne poprimi zlatno - smeđu boju.
- 6
Peci jedan za drugim dok ne dobiješ šest vafla.
- 7
Tople vafle posluži s kremom od kokosa, svježim malinama, prženim kokosovim pahuljicama i šećerom u prahu po želji.