Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Veganski zečići od lisnatog tijesta

Do 30 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 186/​773
    kcal / kJ
  • 13 g
    Ugljikohidrati
  • 2 g
    Bjelančevine
  • 13 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    186/773 kcal/kJ, 13 g Ugljikohidrati, 2 g Bjelančevine, 13 g Masti

Sastojci (16 komada)

3 žličice pinjola
16 kom crvenih i žutih datterino rajčica
nekoliko grančica ružmarina i majčine dušice
1 češanj češnjaka
50 g crnih maslina
50 g sušenih rajčica u ulju
50 ml napitka od zobi marke K-take it veggie
sol i papar
2 pakiranja lisnatog tijesta
1 staklenka BIO namaza od patlidžana marke K-take it veggie

Savjet

  • Kušaj i druge namaze marke K-take it veggie, kao primjerice namaz od medvjeđeg luka, namaz od rajčice i bosiljka ili od ljute paprike.


Priprema

    1

Pinjole tostirati na tavi dok ne porumene, ohladiti ih i nasjeckati. Oprati i ocijediti rajčice i začinsko bilje. Otkinuti listove začinskog bilja i sitno nasjeckati. Oguliti češnjak te ocijediti masline i sušene rajčice.

    2

Masline, češnjak i 2 žlice zobenog napitka ubaci u višu posudu i dobro izmiksaj štapnim mikserom. Sušene rajčice nareži na sitne komade, umiješaj u smjesu od maslina zajedno sa začinskim biljem i pinjolima te začini solju i paprom.

    3

Zagrij pećnicu na 180° i obložiti 2 pleha papirom za pečenje. Razmotaj lisnato tijesto, namaži jedno tijesto kremom od maslina i rajčica te ga prekri drugim tijestom.

    4

Tijesto malo pritisni, izreži na 16 traka te zarolaj u oblik zečića, rasporedi ih na pleh i premaži preostalim zobenim napitkom.

    5

1. Zečiće od lisnatog tijesta peći u prethodno zagrijanoj pećnici oko 15 minuta dok ne porumene. Izvadi ih iz pećnice i stavi na hlađenje te posluži s namazom od patlidžana, datterino rajčicama, začinskim biljem i po želji ukrasi maslinama.