Veganski zečići od lisnatog tijesta
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
186/773kcal / kJ
-
13 gUgljikohidrati
-
2 gBjelančevine
-
13 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
186/773 kcal/kJ,
13 g Ugljikohidrati,
2 g Bjelančevine,
13 g Masti
Sastojci (16 komada)
3 žličice | pinjola |
16 kom | crvenih i žutih datterino rajčica |
nekoliko | grančica ružmarina i majčine dušice |
1 | češanj češnjaka |
50 g | crnih maslina |
50 g | sušenih rajčica u ulju |
50 ml | napitka od zobi marke K-take it veggie |
sol i papar | |
2 pakiranja | lisnatog tijesta |
1 staklenka | BIO namaza od patlidžana marke K-take it veggie |
Savjet
-
Kušaj i druge namaze marke K-take it veggie, kao primjerice namaz od medvjeđeg luka, namaz od rajčice i bosiljka ili od ljute paprike.
Priprema
- 1
Pinjole tostirati na tavi dok ne porumene, ohladiti ih i nasjeckati. Oprati i ocijediti rajčice i začinsko bilje. Otkinuti listove začinskog bilja i sitno nasjeckati. Oguliti češnjak te ocijediti masline i sušene rajčice.
- 2
Masline, češnjak i 2 žlice zobenog napitka ubaci u višu posudu i dobro izmiksaj štapnim mikserom. Sušene rajčice nareži na sitne komade, umiješaj u smjesu od maslina zajedno sa začinskim biljem i pinjolima te začini solju i paprom.
- 3
Zagrij pećnicu na 180° i obložiti 2 pleha papirom za pečenje. Razmotaj lisnato tijesto, namaži jedno tijesto kremom od maslina i rajčica te ga prekri drugim tijestom.
- 4
Tijesto malo pritisni, izreži na 16 traka te zarolaj u oblik zečića, rasporedi ih na pleh i premaži preostalim zobenim napitkom.
- 5
1. Zečiće od lisnatog tijesta peći u prethodno zagrijanoj pećnici oko 15 minuta dok ne porumene. Izvadi ih iz pećnice i stavi na hlađenje te posluži s namazom od patlidžana, datterino rajčicama, začinskim biljem i po želji ukrasi maslinama.