Vegetarijanska pogača s fetom i ajvarom
Sastojci (8 komada)
500 g | pšeničnog brašna |
0.5 žličica | soli |
1 pakiranje | K-Classic suhog kvasca za pečenje |
275 ml | mlake vode |
50 ml | suncokretova ulja |
Za nadjev
3 | mlada luka |
4 | grančice peršina |
400 g | feta sira |
300 g | ajvara |
Priprema
- 1
Za izradu tijesta pomiješati suhi kvasac s vodom. U zdjeli pomiješati brašno i sol. Dodati kvasac, vodu i ulje i mijesiti kukom za tijesto ručnim mikserom ili kuhinjskim multipraktikom oko 10 minuta dok ne nastane glatko tijesto. Pokriti i ostaviti da odstoji na toplom mjestu oko 90 minuta.
- 2
Za nadjev oprati mladi luk i peršin te otresti. Mladi luk očistiti i narezati na tanke kolutiće.List peršina i fetu krupno nasjeckati.
- 3
Zagrijati pećnicu (gornji i donji grijač: 200 °C/na programu cirkulirajućeg zraka: 175 °C). Ponovno kratko izmijesiti tijesto. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljati tijesto veličine oko 40 cm x 25 cm i prepoloviti po dužini. Sredinu obje trake tijesta namazati ajvarom, a preko toga rasporediti mladi luk, peršin i fetu. Presaviti obje trake tijesta po dužoj strani i lagano utisnuti krajeve. Drškom drvene žlice podijeliti na 8 kruhova. Pogaču položiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći na srednjoj rešetki oko 20-25 minuta.