kaufland.hr/recepti
Vegetarijanski gulaš od repe
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
237/993kcal / kJ
-
36 gUgljikohidrati
-
7 gBjelančevine
-
5 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
237/993 kcal/kJ,
36 g Ugljikohidrati,
7 g Bjelančevine,
5 g Masti
Sastojci (4 porcije)
700 g | repe |
500 g | krumpira |
2 žlice | maslaca |
2 | luka |
1 l | juhe od povrća |
1 | lovorov list |
sol | |
šećer | |
0.5 | poriluka |
peršin | |
100 ml | jabučnog octa |
papar |
Savjet
-
Nadodaj u gulaš vegetarijanske kobasice, a možeš i mrkvu koja daje posebnu slatkoću
Priprema
- 1
Operi repu i krumpir i posuši. Odreži stabljiku i donji kraj repe. Izvadi unutrašnji dio repe i izreži na kriške debljine oko 1 cm, a zatim na kockice. Krumpir oguli i nareži na kockice od približno 2 x 2 cm. Luk oguli i sitno nareži. Rastopi maslac u tavi, dodaj luk i krumpir na srednjoj vatri pirjaj oko 3 minute. Ulij juhu, dodaj lovorov list, začini solju i kuhaj poklopljeno oko 30 minuta. Nakon 10 minuta dodaj kockice repe. U međuvremenu prereži poriluk po dužini i izreži na tanke trakice. Nasjeckaj lišće peršina i dodaj ocat. Začini šećerom, soli i paprom solju.