Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Voćna pletenica

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (12 komada)

350 g pirovog brašna K-Bio
0.5 kockice svježeg kvasca
5 do 6 žlica sirupa od agave K-Bio
150 ml voćnog jogurta
50 g margarina
80 g keksa s lješnjacima
1 zrela kruška
2 jabuke
40 g usitnjenih lješnjaka
50 ml vrhnja za šlag K-Classic
300 g jogurta od soje K-take it veggie

Priprema

    1

Brašno pomiješajte s kvascem, 60 ml tople vode i žličicom sirupa od agave. Umijesite tijesto, pokrijte ga i ostavite oko 30 minuta na toplom mjestu. Dodajte 125 ml jogurta, tri žlice sirupa od agave i margarin.

    2

Ostavite da stoji još 30 minuta. Za nadjev pomiješajte usitnjene kekse te komadiće krušaka i jabuka. Tijesto razvaljajte u kvadratni oblik (30 x 40 cm) i stavite u posudu za pečenje obloženu masnim papirom. Rubove s lijeve i desne strane narežite na deblje trake.

    3

U sredinu rasporedite nadjev, a zatim narezane trake na rubovima iskoristite kako biste ispleli pletenicu. Donji rub dobro spojite kako se ne bi rastvorio za vrijeme pečenja.

    4

Pletenicu premažite preostalim jogurtom i stavite 30 minuta sa strane, a zatim je pecite na 180°C oko 35 minuta ili dok ne poprimi smećkastu boju. Istucite vrhnje za šlag, pomiješajte s jogurtom i sirupom od agave, pa poslužite uz krišku pletenice.