Voćna pletenica
Sastojci (12 komada)
350 g | pirovog brašna K-Bio |
0.5 kockice | svježeg kvasca |
5 do 6 žlica | sirupa od agave K-Bio |
150 ml | voćnog jogurta |
50 g | margarina |
80 g | keksa s lješnjacima |
1 | zrela kruška |
2 | jabuke |
40 g | usitnjenih lješnjaka |
50 ml | vrhnja za šlag K-Classic |
300 g | jogurta od soje K-take it veggie |
Priprema
- 1
Brašno pomiješajte s kvascem, 60 ml tople vode i žličicom sirupa od agave. Umijesite tijesto, pokrijte ga i ostavite oko 30 minuta na toplom mjestu. Dodajte 125 ml jogurta, tri žlice sirupa od agave i margarin.
- 2
Ostavite da stoji još 30 minuta. Za nadjev pomiješajte usitnjene kekse te komadiće krušaka i jabuka. Tijesto razvaljajte u kvadratni oblik (30 x 40 cm) i stavite u posudu za pečenje obloženu masnim papirom. Rubove s lijeve i desne strane narežite na deblje trake.
- 3
U sredinu rasporedite nadjev, a zatim narezane trake na rubovima iskoristite kako biste ispleli pletenicu. Donji rub dobro spojite kako se ne bi rastvorio za vrijeme pečenja.
- 4
Pletenicu premažite preostalim jogurtom i stavite 30 minuta sa strane, a zatim je pecite na 180°C oko 35 minuta ili dok ne poprimi smećkastu boju. Istucite vrhnje za šlag, pomiješajte s jogurtom i sirupom od agave, pa poslužite uz krišku pletenice.