Voćni uštipci
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
34 gUgljikohidrati
-
5 gBjelančevine
-
7 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
34 g Ugljikohidrati,
5 g Bjelančevine,
7 g Masti
Sastojci (16 komada)
500 g | brašna |
125 ml | mlijeka |
40 g | svježeg kvasca |
4 žlice | maslaca |
2 | jaja |
5 žlica | višanja |
7 krišaka | ananasa iz konzerve |
3 žlice | grožđica |
3 žlice | šećera |
ulje za prženje |
Priprema
- 1
Pomiješaj brašno i šećer te u sredini napravi udubinu. Zagrij mlijeko, pa odvoji pola i razmuti kvasac. Ulij smjesu u udubinu, pokrij čistom krpom i ostavi 15 minuta na toplom mjestu. Maslac ili margarin rastopi u ostatku toploga mlijeka, dodaj jaja, dobro promiješaj i dodaj u posudu s brašnom i kvascem. Umijesi glatko tijesto , ponovno pokrij krpom i ostavi 45 minuta na toplom mjestu. Grožđice te sitno narezane višnje i ananas dodaj u tijesto te još kratko mijesi. Zagrij ulje u fritezi. Uz pomoć dviju žlica oblikuj uštipke i pažljivo ih spuštaj u vruće ulje. Kad se ispeku, izvadi, ocijedi višak ulja i uvaljaj ih u šećer. Posluži na tanjuru uz kriške manga i naranče, malo grožđica i višanja te žlicu šlaga.