kaufland.hr/recepti
Wok piletina s teriyaki umakom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (1 porcija)
100 g | tjestenine (udon, tjestenina bez jaja ili rižini rezanci) |
30 g | gljiva (smeđi ili bijeli šampinjoni ili jablanovače) |
30 g | tikvica |
30 g | paprike |
30 g | mrkve |
150 g | piletine |
70 ml | teriyaki umaka |
1 žlica | sezama |
mladi luk | |
ulje za prženje (najbolje sezamovo, wok, kokosovo ili ulje od sjemenki grožđa, jer najbolje podnose visoke temperature) |
Priprema
- 1
Tjesteninu skuhati prema uputama s pakiranja.Za to vrijeme povrće narezati na manje komade a piletinu na trakice. U zagrijanu tavu s uljem staviti piletinu i povrće da se poprži. Stalno miješati drvenom kuhačom kako bi se sastojci zapekli i karamelizirali sa svih strana.
- 2
Dodati skuhane rezance i teriyaki umak. Zatim sve dobro promiješati (po potrebi dodati još umaka ili soli) i servirati u odgovarajućem tanjuru. Posuti sezamom i mladim lukom.