Wok s povrćem i teletinom
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
80 gUgljikohidrati
-
41.4 gBjelančevine
-
22.6 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
80 g Ugljikohidrati,
41.4 g Bjelančevine,
22.6 g Masti
Sastojci (2 porcije)
1 | mrkva |
1 | poriluk |
100 g | gljiva po želji |
1 | ljubičasti luk |
1 | svježa crvena paprika |
100 g | stabljike celera |
50 g | klica |
6 žlica | meda |
80 ml | rižina octa |
2 žlice | koncentrata rajčice |
6 žlica | umaka od soje |
100 g | basmati riže |
3 žlice | sezamova ulja |
100 g | zamrznutih mahuna ili Tajlandske mješavine povrća |
4 | grančice korijandera |
malo | orijentalnih začina |
1 žličica | Sambal Oeleka |
200 g | telećih trakica |
Priprema
- 1
Mrkvu, poriluk i gljive očisti te nareži. Luk nareži na ploškice, a papriku i celer na trakice.
- 2
Ugrij med u lončiću i pusti da se lagano karamelizira, a zatim dodaj rižin ocat.
- 3
Umiješaj koncentrat rajčice, začine, Sambal Oelek i umak od soje. Pusti da se lagano kuha oko desetak minuta.
- 4
Rižu pripremi prema uputama na pakiranju.
- 5
U međuvremenu ugrij žličicu sezamova ulja u tavi za wok i dodaj trakice mesa. Prži minutu na jakoj vatri, a zatim izvadi i stavi sa strane.
- 6
Ostatak ulja ugrij u još vrućoj tavi i dodaj mrkvu. Pirjaj kratko pa dodaj poriluk, celer, luk i papriku te pirjaj još dvije minute.
- 7
Na kraju dodaj zamrznuto povrće, gljive, klice, meso i umak od meda. Promiješaj i još kratko pirjaj. Posluži s rižom i listićima korijanderom.