Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Wonton juha

Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (1 Porcija)

Za nadjev:

300 g mljevene svinjetine
1 mladi luk
1 žlica sezamovog ulja
1 žličica sojinog umaka
1 žlica bijelog vinskog octa
svježi đumbir
sol

Za tijesto:

300 g brašna
soli
120 ml vode
škrobno brašno

Za juhu:

800 ml pilećeg temeljca
400 ml vode
1 režanj češnjaka
svježi đumbir (komadić oko 1 cm)
1 žličica šećera
1 žlica soja umaka
1 žlica bijelog vinskog octa
2 mrkve
5 šampinjona
220 g očišćenih repova kozica (gambera)
100 g špinata

Priprema

    1

Mljevenoj svinjetini dodajte mladi luk narezan na kolutiće, sezamovo ulje, sojin umak, vinski ocat, naribani svježi đumbir i malo soli. Pomiješajte u ujednačenu smjesu.

    2

Brašno stavite u zdjelu i dodajte sol. Pomalo ulijevajte vodu i miješajte. Kad zamijesite tijesto, odnosno tijesto pokupi sve i ostane vam čista zdjela, pokrijte kuglu tijesta zdjelicom i ostavite da odmara 30 minuta. Potom premijesite tijesto dok ne postane glatko i ostavite da odmara još 30 minuta.

    3

Tijesto podijelite na dva dijela i uz pomoć valjka za tijesto tanko razvaljajte. Umjesto da tijesto brašnite običnim brašnom, pospite ga škrobnim brašnom. Izrežite na kvadrate veličine 7x7 cm(do najviše 9x9 cm), ovisno koliko velike wontone želite. Od ove količine će vam ispasti oko 35 kvadrata. Ako želite, dio možete pospremiti u plastičnu posudu s čvrstim poklopcem i zamrznuti ili čuvati svježe u hladnjaku nekoliko dana.

    4

Na sredinu svakog kvadrata dodajte žličicu nadjeva od svinjetine. Dvije stranice kvadrata koje čine jedan kut premažite prstom kojeg ste namočili u hladnu vodu. Preklopite suprotnim kutom i zalijepite prstima te ujedno istjerajte zrak. Zatim vodom premažite lijevi ili desni kut dobivenog trokuta te spojite s kutom sa suprotne strane. Smjese ima dovoljno za oko 30-ak wontona. Dok motate wontone, pospremajte ih u plastičnu posudu s poklopcem kako se ne bi sušili, a dobro je i da kvadrate tijesta držite pokrivenima.

    5

U loncu zakuhajte 800 ml pilećeg temeljca i 400 ml vode. Dodajte nagnječeni režanj češnjaka, đumbir narezan na kriške, šećer, soja umak i vinski ocat. Pustite da zakuha

    6

Mrkvu narežite na tanke trakice, a šampinjone na kriške. Dodajte u juhu, pa ubacite i očišćene repove kozica. Kuhajte 10-ak minuta pa dodajte i špinat i kuhajte još oko pet minuta.

    7

Dok se juha kuha, wontone skuhajte odvojeno u vodi, 3-4 minute. U zdjelicu stavite wontone, dodajte željenu količinu povrća iz juhe uz pomoć šupljikave žlice i na kraju prelijte samom juhom. Prema želji pospite kolutićima mladog luka.