kaufland.hr/recepti
Zabaglione
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 čaše)
5 | žumanjaka |
3 žlice | šećera |
4 žlice | slatkog bijelog vina (prošek, vermut) |
Priprema
- 1
Za pripremu ovog deserta koristi jaja sobne temperature. Odvoji žumanjke od bjelanjaka.
- 2
U metalnu posudu za miksanje stavi žumanjke i šećer te 2 žlice vina pa sastojke izradi mikserom u glatku kremu.
- 3
U lonac ulij vode i na njega stavi metalnu posudu s kremom. Kremu kuhaj na pari uz neprestano miješanje metlicom. Voda ne smije zakuhati ni dodirivati metalnu posudu.
- 4
U kremu postupno dodaj ostatak vina i miješaj 10 do 15 minuta, dok ne postane gusta, glatka i pjenaste teksture.
- 5
Kremu ulij u čaše. Posluži s voćem i tvrdim keksima koji se umaču u zabaglione.