Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Zapečeni camembert

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 710/​2960
    kcal / kJ
  • 54 g
    Ugljikohidrati
  • 26 g
    Bjelančevine
  • 42 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    710/2960 kcal/kJ, 54 g Ugljikohidrati, 26 g Bjelančevine, 42 g Masti

Sastojci (4 porcije)

80 g K-Classic lješnjaka, cijelih
2 jaja
100 g krušnih mrvica
2 sira camemberta (po 125 g)
4 smokve
4 grančice timijana
40 g suhih smokava
20 g pistacija
1 žlica meda
0.5 baguette

Savjet

  • Umjesto smokava se može koristiti i grožđe.


Priprema

    1

Zagrijati pećnicu (gornji i donji grijač: 225 °C/na programu cirkulirajućeg zraka: 200 °C). Lješnjake sitno nasjeckati. U tanjur umutiti jaja. U drugom tanjuru pomiješati krušne mrvice s lješnjacima. Camembert prvo umočiti u jaje, a zatim u smjesu od krušnih mrvica i lješnjaka. Ponoviti ovaj postupak, staviti sir u vatrostalnu posudu i peći na srednjoj rešetki oko 15 minuta.

    2

U međuvremenu oprati i osušiti smokve te ih narezati na četvrtine. Timijan oprati, otresti i otkinuti listove sa stabljika. Suhe smokve narezati na tanke trakice.

    3

Pečeni camembert nadjenuti smokvama, pistacijama i timijanom. Preliti medom i poslužiti uz baguette.