Zapečeni camembert
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
710/2960kcal / kJ
-
54 gUgljikohidrati
-
26 gBjelančevine
-
42 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
710/2960 kcal/kJ,
54 g Ugljikohidrati,
26 g Bjelančevine,
42 g Masti
Sastojci (4 porcije)
80 g | K-Classic lješnjaka, cijelih |
2 | jaja |
100 g | krušnih mrvica |
2 | sira camemberta (po 125 g) |
4 | smokve |
4 | grančice timijana |
40 g | suhih smokava |
20 g | pistacija |
1 žlica | meda |
0.5 | baguette |
Savjet
-
Umjesto smokava se može koristiti i grožđe.
Priprema
- 1
Zagrijati pećnicu (gornji i donji grijač: 225 °C/na programu cirkulirajućeg zraka: 200 °C). Lješnjake sitno nasjeckati. U tanjur umutiti jaja. U drugom tanjuru pomiješati krušne mrvice s lješnjacima. Camembert prvo umočiti u jaje, a zatim u smjesu od krušnih mrvica i lješnjaka. Ponoviti ovaj postupak, staviti sir u vatrostalnu posudu i peći na srednjoj rešetki oko 15 minuta.
- 2
U međuvremenu oprati i osušiti smokve te ih narezati na četvrtine. Timijan oprati, otresti i otkinuti listove sa stabljika. Suhe smokve narezati na tanke trakice.
- 3
Pečeni camembert nadjenuti smokvama, pistacijama i timijanom. Preliti medom i poslužiti uz baguette.