kaufland.hr/recepti
Zapečeni kruh s gratiniranim svježim sirom, šunkom i pestom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
Za kruh
2 kriške | domaćeg kruha |
10 g | lješnjaka s ljuskom |
4 žlice | K-Bio svježeg sira |
6 krišaka | K-Bio Švarcvaldske šunke |
Za pesto
0.25 vezice | peršina |
0.25 vezice | bosiljka |
0.25 vezice | vlasca |
50 ml | K-Bio djevičanskog maslinovog ulja |
10 g | parmezana |
sol i papar |
Savjet
-
Pesto možeš više tjedana čuvati u sterilnoj posudi na hladnom i tamnom mjestu.
Priprema
- 1
Zagrij pećnicu (gornja / donja strana: 200 ° C / cirkulirajući zrak: 175 ° C). U međuvremenu poprži kruh bez masnoće u tavi. Lješnjake također poprži u tavi bez masnoće.
- 2
Kruh premaži svježim sirom te gratiniraj oko 10 minuta u pećnici na najvišoj razini.U međuvremenu za pesto operi začine, posuši ih i nasijeci na veće komade. Stavi ¼ začina na stranu.
- 3
Preostalo bilje pomiješaj s maslinovim uljem, parmezanom, solju i paprom u visokoj posudi te izmiksaj štapnim mikserom.
- 4
Na kruh stavi šunku, premaži pestom i ukrasi lješnjacima i začinima. Kruh posluži dok je topao.