Zapečeni krumpir s kozjim sirom i češnjakom
Sastojci (6 porcija)
750 g | krumpira |
3 žlice | maslinova ulja |
3 | režnja češnjaka |
1 žlica | soli |
0.5 žlice | crnog papra |
150 g | kozjeg sira |
0.25 ml | punomasnog mlijeka |
parmezana | |
1 žlica | ružmarina, sitno nasjeckati |
Savjet
-
Pripremu ovog jela možeš početi dan ranije, od koraka br. 3 ( PAŽNJA! Mlijeko i sir dodaj prije pečenja). Posudu s krumpirom poklopi i odloži u hladnjak, prije pečenja je izvadi i ostavi da se prilagodi sobnoj temperaturi.
Priprema
- 1
Zagrij pećnicu na 200°C. Pekač premaži s malo ulja ili maslaca, po želji.
- 2
Oštrim nožem nareži krumpir na tanke kriške debljine 3 mm. Narezani krumpir stavi u posudu, prelij maslinovim uljem i dodaj usitnjeni češnjak, sol i papar. Promiješaj kako bi se krumpir, ulje i začini sjedinili.
- 3
Krumpir podijeli na 3 dijela. Rasporedi 1/3 pripremljenog krumpira na dno podmazanog pekača.Pospi krumpir sa polovinom kozjeg sira. Dodaj još 1/3 krumpira, ostatak kozjeg sira i prekrij s ostatkom krumpira. Krumpir može otpustiti malo soka. Ako se ovo desi, blago ga protrljaj i iscijedi višak soka prije nego što krumpir staviš u pekač.
- 4
Ovako složeno jelo prelij mlijekom i pospi parmezanom. Pokrij pekač aluminijskom folijom. Peci 30 minuta na 200°C. Skini foliju i pusti da se zapeče u pećnici još 15 minuta, dok gornja korica ne dobije lijepu boju. Pospi ružmarinom i serviraj toplo.