kaufland.hr/recepti
Zapečeni njoki s rajčicom i pancetom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
500 g | njoka |
500 g | cherry rajčica |
80 g | pancete |
2 | režnja češnjaka |
1 | mozzarella |
sol i papar po želji |
Priprema
- 1
Trakice pancete poprži na dubljoj, suhoj tavi dok ne postanu hrskave. Odloži sastrane.
- 2
Na masnoću od pancete dodaj usitnjeni češnjak. Poprži desetak sekundi da pusti miris pa dodaj rajčice narezane na četvrtine. Promiješaj i pusti da se kuhaju dok ne omekšaju i puste sok. Po potrebi možeš dodati i malo pasirane rajčice. Začini solju i paprom.
- 3
Skuhaj njoke prema uputama na pakiranju. Dodaj ih u umak kao i usitnjenu pečenu pancetu. Promiješaj.
- 4
Rasporedi njoke u umaku u keramički pekač. Preko njoka natrgaj svježu mozzarellu.
- 5
Peci u pećnici na 200°C dok se sir ne otopi i lijepo zapeče. Posluži uz lisnatu salatu po izboru.