Zarolana pizza s chorizo salamom
Sastojci (2 porcije)
1 | tijesta za pizzu (2x400 g) |
200 g | chorizo salame |
150 g | mozarelle, naribati |
maslinovo ulje |
Za umak od rajčice
300 g | pasirane rajčice |
3 žlice | koncentrata od rajčice |
1 žličica | češnjaka u prahu |
1 žlica | sušenog origana |
1 žlica | šećera |
papar |
Za posipavanje i ukrašavanje
mladi luk | |
ljute papričice | |
kečap |
Priprema
- 1
U tavu dodaj koncentrat rajčice i pasiranu rajčicu pa umiješaj. Potom dodaj začine – češnjak u prahu, sušeni origano, šećer i papar. Dobro promiješaj i pusti da se umak krčka barem 10-ak minuta. Ohladi na sobnoj temperaturi.
- 2
Tijesto postavi na pobrašnjenu radnu površinu. Premaži ga umakom od rajčica pa pospi naribanom mozzarellom. Potom posloži kriške salame u pravilne redove. Po dužini izreži „trake“ tijesta tako da rezačem za pizzu ili nožem režeš između redova salame. Sve te radnje ponovi s još jednim tijestom.
- 3
Prvi red tijesta zamotaj tako da počneš od dijela bliže sebi. Zatim tu rolicu postavi na početni dio druge trake tijesta, zamotaj ih zajedno pa nastavi i s trećom trakom i tako dok ne potrošiš tijesto.
- 4
Zarolanu pizzu postavi na nauljeni kalup za pečenje tako da je položiš na bok. Peci u pećnici zagrijanoj na 210 °C oko 50 minuta. Vrijeme pečenja može ovisiti o tvojoj pećnici, ali i o debljini i visini ove pizze. Općenito, visinu i širinu zamotane pizze diktirat će promjer salame koju odlučiš koristiti.
- 5
Pizzu reži na kriške pa začini kečapom te pospi nasjeckanim mladim lukom i ljutim papričicama.