kaufland.hr/recepti
Zeleni curry
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
500 g | pilećeg filea |
5 | ljutika |
100 g | zelenih mahuna |
4 | ljute papričice |
1 | limeta |
2 žlice | ulja od kikirikija |
1 l | kokosova mlijeka |
1 žlica | ribljeg umaka |
1 žlica | palminog šećera |
0.25 vezice | bosiljka |
60 g | zelene curry paste |
Savjet
-
Ako želiš napraviti vegetarijansku varijantu, umjesto piletine možeš koristiti patlidžan, papriku i gljive.
Priprema
- 1
Meso operi i nareži na komadiće. Ljutiku nareži na tanke ploške, a mahune prepolovi. Ljute papričice prepolovi po dulji i ukloni sjemenke. Limetu iscijedi i naribaj koricu.
- 2
Curry pastu kratko zapeci na vrućem ulju u tavi. Dodaj polovicu količine kokosova mlijeka, a zatim dodaj piletinu i peci oko tri minute. Na kraju umiješaj sok i koricu limete.
- 3
U curry dodaj ljutiku, mahune, papričice, riblji umak, palmin šećer i ostatatk kokosova mlijeka. Pusti neka se lagano kuha oko osam minuta.
- 4
Gotovi curry ukrasi listićima bosiljka.