Ruski kruh: hrskava grickalica
Ruski kruh tradicionalno je pecivo koje se peče u obliku slova. Glavni je sastojak pjenasto tijesto od kakaa i bjelanjaka. Ruski kruh potječe iz Sankt-Peterburga, a odatle se proširio sve do Europe.
Ruski kruh ima ova posebna svojstva
Ruski kruh suho je pecivo napravljeno od pjenastog tijesta od kakaa i bjelanjaka. Pri početku proizvodnje priprema se tijesto od šećera, kakaa, tučenog bjelanjka, cimeta, sirupa šećerne repe i škrobnog brašna. Tankim slojem toga tijesta premazuje se nauljeni papir za pečenje koji je položen na lim za pečenje. Nakon postupka pečenja iz mase tijesta izrezuju se slova. Dodatna je varijanta oblikovanje tijesta s pomoću vrećice za ukrašavanje slastica. Tijesto se kod obiju varijanti kratko peče pri relativno niskoj temperaturi, a nakon hlađenja premazuje šećernom glazurom. Ruski kruh eventualno se može naknadno sušiti u pećnici.
Odakle izvorno potječe ruski kruh?
Ruski kruh je u Europu mogao dospjeti kao dar ruskom izaslaniku bečkog dvora, kao aluzija na ruski običaj darovanja kruha tijekom pozdrava. Unatoč tome što nije moguće razjasniti točno podrijetlo ovog peciva, dokazano je da je konzumacija slova bila drevni magični običaj, koji seže unatrag u povijest sve do 19. stoljeća. Taj je običaj navodno koristio duševnom stanju i sposobnosti učenja.
Kada je sezona ruskog kruha?
Ruski kruh proizvod je koji je dostupan tijekom cijele godine.
Za što se može upotrebljavati ruski kruh i kako se treba čuvati?
Ruski kruh je međuobrok. Međutim, može poslužiti i kao didaktičko pomagalo za učenje slova. Rok trajanja ovih hrskavih keksa iznosi oko četiri tjedna. Kako bi zadržali hrskavost, idealno ih je čuvati na suhom mjestu, po mogućnosti u limenci.
Ovo se nalazi u ruskom kruhu
Ruski kruh na 100 grama sadrži oko 400 kalorija te ne sadrži nikakve vitamine vrijedne spomena.
kcal: 388 kcal
Ugljikohidrati: 88,2 g
Bjelančevine: 6,6 g
Masti: 1 g
Vitamin A: 1 µg
Vitamin B1: 0,03 mg
Vitamin B2: 0,14 mg
Vitamin B6: 0,05 mg
Vitamin C: 1 mg
Vitamin E: 0,1 mg
Kalcij: 73 mg
Željezo: 2,1 mg
Kalij: 296 mg
Magnezij: 33 mg
Natrij: 45 mg